Waterreus geeft toe: 'Vier Feyenoorders in gecombineerd Klassieker-team'

Waterreus geeft toe: 'Vier Feyenoorders in gecombineerd Klassieker-team'

15 maart - 22:14 Laatste update: 23:50
93

Ronald Waterreus geeft toe dat hij enigszins chargeerde bij het samenstellen van een gecombineerd team van Feyenoord en Ajax. De oud-keeper van PSV baarde opzien door elf Ajacieden te kiezen plus trainer Arne Slot van de Rotterdammers.

De keuze van Waterreus zorgde voor gefronste wenkbrauwen. In de Skiete Willy Podcast van Voetbal International geeft hij uitleg. "Mijn punt was dat aan het begin van het seizoen niemand voorspeld zou hebben dat Feyenoord kampioen werd. Dat is alleen maar terug te voeren op het feit dat Ajax heel matig presteert. Met een trainer als Slot zou dat nooit gebeurd zijn", stelt hij.

Wel geeft Waterreus toe dat meerdere Feyenoord-speler recht hebben op een plekje in het 'Klassieker-elftal'. "In alle eerlijkheid: Lutsharel Geertruida, Justin Bijlow, Orkun Kökçü en Quilindschy Hartman horen er altijd in op dit moment. Ik vind Geertruida echt goed, de openbaring van dit seizoen."

'Zijn' PSV zal De Klassieker met bijzondere belangstelling volgen. De Eindhovenaren kunnen profiteren met het oog op de titelstrijd, aangezien Ajax onder meer nog op bezoek komt in het Philips Stadion. Waterreus denkt dat meerdere PSV'ers in een gecombineerd elftal met de Amsterdammers zouden staan. "Dan zou ik zeker Xavi Simons opstellen, waarschijnlijk ook Luuk de Jong. Ik denk dat Luuk heel goed zou renderen als hij veel aanvoer krijgt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie