'ADO wil door met Advocaat en biedt twee opties, coach stelt één voorwaarde'

'ADO wil door met Advocaat en biedt twee opties, coach stelt één voorwaarde'

17-03-2023 17:23
9

ADO Den Haag wil Dick Advocaat langer behouden. De hoofdtrainer kan in zijn huidige functie actief blijven of technisch adviseur worden voor de Hagenezen. Dit meldt Omroep West.

Advocaat werd in december aangesteld als coach bij ADO en deed het sindsdien voortreffelijk. De Kleine Generaal was aanvankelijk van plan om na dit seizoen weer te stoppen, maar het bestuur van de Hofstedelingen gaat toch een poging wagen voor een langer verblijf.

Volgens Omroep West staat Advocaat, die de afgelopen weken geheimzinnig deed over zijn toekomst, alsnog open voor een verlegde samenwerking. Scott McLachlan, hoofd voetbalzaken van ADO-eigenaar Bolt, was donderdag in het Bingoal Stadion voor een gesprek met de 75-jarige trainer.

De doorslaggevende factor wordt de invulling van de organisatie bij ADO, dat nu geen technisch en algemeen directeur heeft. Advocaat wil op die posities mensen zien die voetbaltechnisch onderlegd zijn. Huidig directeur Edwin Reijntjes vertrekt, waardoor de stem van aandeelhouder Ignacio Beristain nu zwaar weegt. Advocaat schijnt echter weinig trek te hebben in een samenwerking met Beristain, die op afstand regeert bij ADO.