Kwakman ziet uitblinker bij RKC-NEC: 'Kan moeiteloos bij Twente op tien'

Kwakman ziet uitblinker bij RKC-NEC: 'Kan moeiteloos bij Twente op tien'

18 maart - 23:45
16

Ondanks de nederlaag tegen NEC (1-3) maakte Mats Seuntjens zaterdag weer een sterke indruk bij RKC Waalwijk. Volgens Kees Kwakman kan de dertigjarige aanvaller nog makkelijk mee bij een club als FC Twente.

Seuntjens streek begin januari neer in het Mandemakers Stadion, nadat zijn contract bij Fortuna Sittard was ontbonden. Hij wilde dichter bij zijn familie zijn. Kwakman is enthousiast. "Hij is helemaal opgeleefd bij RKC", stelt de analist bij De Eretribune van ESPN. "Vandaag was hij samen met Oussama Tannane met afstand de beste speler. Het zijn spelers waarvoor je naar het stadion komt."

"Mats is met bal nog sneller dan zonder", vervolgt de Volendammer. "Hij zwerft een beetje, bij RKC moet het echt van hem komen. Dit is voor RKC een topspeler, maar zijn contract loopt af. Ik ben heel benieuwd wat er gaat gebeuren. Hij is kneiterfit, nooit geblesseerd. Ik zou het wel weten..." Waarna presentator Jan Joost van Gangelen inhaakt: "Als je Arnold Bruggink was?" Kwakman: "Hij kan moeiteloos op tien bij FC Twente, of links- of rechtsbuiten. Je kunt hem overal neerzetten."

De oud-prof is wel benieuwd wat Seuntjens van plan is. "Het ligt eraan wat hij zelf wil. Hij zit met zijn thuissituatie. Hij is niet voor niets naar Waalwijk gegaan. En hoe zit het met de motivatie? Hij is dertig jaar. Wil hij die stap omhoog nog zetten? Bij een club als Twente wordt wel iets meer gevraagd dan bij RKC, waar je gerust twee of drie keer slecht kunt spelen."

"Maar als je zo goed kunt voetballen, moet je eigenlijk die stap omhoog nog kunnen maken en het op dat niveau laten zien", aldus Kwakman. "Dan moet je het verdorie ook bij Twente of AZ laten zien. Arne Slot wilde hem anderhalf jaar geleden ook al hebben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie