FC Groningen heeft beet: Lukkien na dit seizoen nieuwe trainer in Euroborg

FC Groningen heeft beet: Lukkien na dit seizoen nieuwe trainer in Euroborg

19 maart - 11:01 Laatste update: 11:19
144

Dick Lukkien wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van FC Groningen. De oefenmeester maakt het seizoen af bij FC Emmen, alvorens hij de overstap maakt naar De Euroborg. Dat meldt Wouter Gudde, de algemeen directeur van Groningen. 

Zondagochtend maakte Voetbal International het nieuws bekend, waarna Gudde snel daarna het nieuws bevestigde. "Dat bericht kan ik voor 99 procent bevestigen", zo liet hij weten voor de camera van ESPN.

De vijftigjarige Lukkien staat al zeven jaar aan het roer bij Emmen, en is daarmee de langstzittende trainer in het Nederlandse betaald voetbal. Met zijn vertrek eindigt er een tijdperk aan de Oude Meerdijk. Lukkien maakte in 2016 de overstap van Groningen naar Emmen en wist sindsdien twee keer te promoveren naar de Eredivisie

Met Emmen maakt hij nu een moeilijk seizoen door. De club is verwikkeld in een spannende degradatiestrijd met onder meer zijn nieuwe werkgever Groningen. Laatstgenoemde club polste Lukkien afgelopen winter al, na het ontslag van Frank Wormuth, maar een overstap ging toen niet door. 

Lukkien neemt volgend seizoen het stokje over van Dennis van der Ree, die sinds de winter voor de groep staat als hoofdtrainer. De twee clubs treffen elkaar dit seizoen niet meer in de Eredivisie. Alle twee de onderlinge ontmoetingen eindigden in een gelijkspel. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie