El Ahmadi wijst Ajax-dissonant aan: 'Wereld van verschil, echt Ajax-onwaardig'

El Ahmadi wijst Ajax-dissonant aan: 'Wereld van verschil, echt Ajax-onwaardig'

19-03-2023 21:15 Laatste update: 20-03-2023 12:43
97

In De Klassieker vertoonde Calvin Bassey met de bal aan zijn voet spel dat Ajax-onwaardig was, zo vindt Karim El Ahmadi. Marciano Vink kan zich voorstellen dat de spanning de miljoenenaankoop te veel werd.

Feyenoord won zondagmiddag met 2-3 van Ajax in de Johan Cruijff Arena. Bassey was de dissonant aan Amsterdamse zijde. "Als ik het spel van Hancko aan de bal vergelijk met dat van Bassey: dat is een wereld van verschil", begint El Ahmadi bij ESPN. "In de eerste helft zag ik Bassey opbouwen, maar dat was echt Ajax-onwaardig. Ik heb Ajax lang niet zo zien schutteren. En dan praat ik nog niet eens over Sánchez, die ik ook heel zwak vond aan de bal."

Bassey toonde in de afgelopen weken juist beterschap bij Ajax. Vink probeert te verklaren waarom het nu toch weer misging. "Het kan zijn dat er te veel spanning op stond. Als je papbenen krijgt, dan gaat er een hoop mis. Op een gegeven moment gleed Bassey ook uit, het kan zijn dat de spanning iets deed met hem. Laten we hem er niet op veroordelen. Hij moet er staan, absoluut, maar hij heeft ook een goede periode gehad. Dit was gewoon een slechte wedstrijd."