Hiddink prijst Heitinga-ingreep: 'Juich het toe als hij roer in handen mag nemen'

Hiddink prijst Heitinga-ingreep: 'Juich het toe als hij roer in handen mag nemen'

20 maart - 14:56
116

Guus Hiddink deelt complimenten uit aan Arne Slot en John Heitinga na De Klassieker. De 76-jarige Varssevelder zag zowel de coach van Feyenoord als de trainer van Ajax uitstekend wisselen in de Johan Cruijff Arena.

Slot greep al snel in door Quilindschy Hartman naar de kant te halen. De linksback ontsnapte aan een tweede gele kaart na een overtreding op Mohammed Kudus. "Die wissel was goed. Geen abc'tje, want je moet het wel durven", reageert Hiddink bij de NOS. De voormalig oefenmeester van clubs als PSV en Real Madrid vindt dat Slot alle lof verdient. "Het zou goed kunnen dat hij na Erik ten Hag de volgende is die internationaal doorbreekt."

Ook de wissels van Heitinga kunnen op goedkeuring rekenen. In een poging om het tij te keren kwam Francisco Conceição voor Owen Wijndal. Edson Álvarez en Kudus zakten elk een linie. "Ik snapte die keuze zeker en het betaalde zich bijna uit. Conceição had namelijk een groot aandeel bij die grote kans van Kudus in de slotfase. Als Kudus zo'n bal erin schiet dan hadden we het nu allemaal gehad over de cruciale ingreep van Heitinga."

Hiddink hoopt dan ook dat Heitinga langer de kans krijgt in Amsterdam, ondanks de nederlaag in De Klassieker (2-3). "Hij zet nu zijn eerste stappen op het hoogste podium. Het is een hele serieuze jongen. Ik volg hem al een tijdje en hij is op de juiste manier met het vak bezig. Ik ga er niet over, maar ik zou het toejuichen als hij voor langere periode het roer in handen mag nemen."

Al met al constateert de voorzitter van Coaches Betaald Voetbal dat het met de toekomst van het trainersgilde wel goed zit. "Vergeet Pascal Jansen bij AZ ook niet. Die doet het dit seizoen, net als Slot met Feyenoord, Europees heel goed. Allemaal goede, talentvolle trainers."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie