FC Groningen wees Dallinga vaak af: 'Elke keer die brief, nét niet goed genoeg'

FC Groningen wees Dallinga vaak af: 'Elke keer die brief, nét niet goed genoeg'

23 maart - 08:24
24

Thijs Dallinga werd in het verleden meerdere malen afgewezen door FC Groningen, dat de Toulouse-spits niet goed genoeg vond. Uiteindelijk kwam hij wel terecht bij De Trots van het Noorden, maar een echte doorbraak in de hoofdmacht bleef uit.

"Het liefst had ik als Groningse jongen in de jeugd van FC Groningen willen spelen. Ieder jaar deed ik mee aan de talentendagen. Maar elke keer viel 'die brief' op de mat, dat het weer nét niet goed genoeg was", aldus Dallinga, die deel uitmaakt van de selectie van Jong Oranje, in een interview met De Telegraaf

Na zijn debuut op zeventienjarige voor FC Emmen streek hij alsnog neer bij Groningen, dat hem na drie jaar en zeven invalbeurtjes weer liet vertrekken. Inmiddels is hij, na een sterk jaar bij Excelsior, een gevreesde spits in de Ligue 1. Voor Toulouse maakte hij dit seizoen al tien goals in 27 competitieduels. "Een carrière verloopt niet altijd soepeltjes, daar ben ik het levende bewijs van. Soms moet het via een omweg. Het is maar net hoeveel lef een club of een trainer heeft om een jonge jongen erop te gooien."

De 22-jarige spits verklapt het geheim voor zijn succesvolle jaar. "Ik heb het heel erg nodig om ergens een tijdje rond te lopen, te kunnen wennen aan mijn omgeving en de jongens te leren kennen. Dan voel ik me lekker. Daarbij, en dat gold ook voor Excelsior: Toulouse is een warme club met normale jongens. Geen enkele speler had de ervaring van een top-5-competitie. Iedereen moet keihard zijn best doen om zijn niveau te halen. Dat zorgt er voor dat jongens zich normaal gedragen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s