Onsmakelijke details over zieke Oranje-spelers: 'Tot gal aan toe overgegeven'

Onsmakelijke details over zieke Oranje-spelers: 'Tot gal aan toe overgegeven'

24 maart - 14:57 Laatste update: 18:31
60

Mike Verweij benadrukt dat het inderdaad niet honderd procent zeker is dat de spelers van Oranje ziek zijn geworden door de kipkerrie die ze hebben gegeten, maar het blijft enorm waarschijnlijk. De journalist legt dat uit, terwijl hij ook meer informatie geeft over de zieke spelers.

Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Joey Veerman en Bart Verbruggen werden in de nacht van woensdag op donderdag allemaal ziek, waardoor ze het trainingskamp van Oranje moesten verlaten. De Telegraaf onthulde daarna dat het vijftal ziek werd doordat het kipkerrie had gegeten, maar Ronald Koeman en Virgil van Dijk ontkrachtten dat. "Het is niet honderd procent zeker dat het de kipkerrie was", zegt Verweij in de Voetbalpodcast van De Telegraaf.

"Maar we worden nu wel gesterkt in die mening", gaat de journalist verder. "We hebben mensen gesproken die ervan overtuigd zijn dat het de kipkerrie was. De spelers zijn na het eten onmiddellijk naar hun kamer gegaan en op bed gaan liggen. Toen zijn ze groen uitgeslagen, zo beroerd voelden ze zich. De betreffende spelers hebben gigantisch veel overgegeven, tot gal aan toe."

"Als het zo snel optreedt, weet je bijna zeker dat het een voedselvergiftiging is. Dat wordt ook gesterkt door het feit dat er nu, op de wedstrijddag, niemand meer ziek is geworden. Als er echt een virus rondwaart, kunnen anderen ook ziek worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s