Saka kan EK-drama doen vergeten in duel met ploeggenoot Zinchenko

Saka kan EK-drama doen vergeten in duel met ploeggenoot Zinchenko

26-03-2023 14:00

ADVERTORIAL - Harry Kane stal donderdag de show tegen Italië met zijn record breaking doelpunt, maar in Engeland zal men de verrichtingen van Bukayo Saka ook op de voet volgen. De jonge aanvaller miste nog de beslissende strafschop in de EK-finale van 2021, maar verkeert in bloedvorm bij Arsenal en kan hoge ogen gooien bij The Three Lions.

EK-nachtmerrie op 19-jarige leeftijd

Engeland leek in 2021 beslag te leggen op de eerste grote prijs sinds de WK-winst in 1966. In de finale van het EK ging het echter na strafschoppen mis tegen Italië. Bukayo Saka maakte als tiener al furore bij Arsenal en stond op 19-jarige leeftijd achter de beslissende strafschop, De aanvaller schoot op doelman Gianluigi Donnarumma en droop samen met Engeland af. 

Ben jij al speler bij Unibet? Registreer je nu en pak €40 aan Free Bets!

De nasleep van de gemiste strafschop was op zijn zachtst gezegd niet prettig voor Saka. De jonge speler werd de zondebok van de verloren finale en moest omgaan met een hoop kritiek. Saka bleef bij Arsenal presteren, maar zal met de nodige what if-gedachten hebben rondgelopen. 

Twee jaar later is Saka uitgegroeid tot dé smaakmaker bij Arsenal, dat verrassend koploper is in de Premier League. De rechtsbuiten is buitengewoon sterk aan de bal en overlegt uitstekende statistieken in Engeland, met twaalf doelpunten en tien assists in 28 wedstrijden. Daarnaast is de Engelsman bijzonder fit en stond hij tot dusver elk duel in de basis. 

Saka zal zich willen revancheren in de Engelse ploeg en mocht donderdag al 85 minuten opdraven tegen Italië. Deze keer wist Engeland wel de overwinning over de streep te trekken en zondagavond wacht Oekraïne, waar Saka ploeggenoot Oleksandr Zinchenko zal tegenkomen. Is Saka trefzeker tegen Oekraïne? Bij bookmaker Unibet staat een boosted odd klaar van maar liefst 3.50!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Advertorial Kansspelen

Deze advertorial is helaas niet beschikbaar, omdat je volgens onze systemen niet in de wettelijke doelgroep valt content/uitingen over online kansspelen mag zien. Bezoek onze Speel Bewust-pagina voor meer informatie over online kansspelen.