Van der Vaart: 'Als hij eruit had gezien als Kuyt, heel ander commentaar'

Van der Vaart: 'Als hij eruit had gezien als Kuyt, heel ander commentaar'

27-03-2023 07:12
140

Rafael van der Vaart vindt dat Memphis Depay onterecht veel kritiek krijgt te verduren. Wel vindt de 109-voudig international dat de 29-jarige aanvaller beter niet meer de strafschoppen kan nemen in het Nederlands elftal.

Tegen Frankrijk miste Memphis voor de vierde keer in Oranje-shirt vanaf de stip, maar bondscoach Ronald Koeman gaf al aan dat de ex-PSV'er de nummer één op het lijstje blijft. "Eigenlijk is het ook treurig dat niemand anders die strafschoppen wil of kan nemen", reageert Van der Vaart bij Studio Voetbal

"Kijk, ik heb hetzelfde met Messi. Dat is de beste speler ooit, maar hij heeft echt veel penalty's gemist voor zijn kwaliteiten", vervolgt de voormalig spelmaker. "Hij gaat iedere keer weer achter de bal staan, maar er is niemand die zegt: laat mij het maar doen. Ik vergelijk Memphis zeker niet met Messi, maar hij is wel een beetje onze Messi. Iemand moet eigenlijk toch een keer zeggen: laat mij maar."

Volgens Van der Vaart speelde Memphis tegen Frankrijk 'echt een slechte wedstrijd'. "Maar hij is nog steeds onze beste speler", bezweert de ex-Ajacied. "Als hij eruit had gezien zoals Dirk Kuyt, had hij heel ander commentaar gekregen. Bij hem is het ook een beetje van: je mag hem of je mag hem niet. Als hij slecht speelt, krijgt hij meteen van iedereen een zaag. Ik denk nog steeds dat hij onze allerbeste speler is. De eerste die altijd de schuld krijgt, is Memphis. Door hem en Frenkie de Jong hebben we kleur op de wangen gekregen. Ik zou hem altijd opstellen."

Pierre van Hooijdonk snapt ondertussen wel dat Memphis de strafschoppen mag blijven nemen. "Ik denk dat Koeman de relatie met Memphis vanaf de start gewoon goed wil houden. Op het moment dat je hem nu van de penalty’s afhaalt, dan denk ik dat Memphis daar niet heel blij mee zal zijn."