'Kökcü gaat voor groot bedrag weg, ik denk dat hij droomt van Gala of Fener'

'Kökcü gaat voor groot bedrag weg, ik denk dat hij droomt van Gala of Fener'

29-03-2023 11:14
172

Ronald de Boer steekt de loftrompet over Orkun Kökcü. De oud-international verwacht dat de 22-jarige middenvelder een flink bedrag gaat opleveren voor Feyenoord.

Kökcü is inmiddels ook een vaste waarde bij Turkije, dat het deze interlandperiode opnam tegen Armenië (1-2 winst) en Kroatië (0-2 verlies). "Hij neemt daar dezelfde rol in als bij Feyenoord: het heft in handen nemen op het middenveld, altijd vooruit kijken, heersend aan de bal", begint De Boer bij Ziggo Sport. "Hij probeert altijd vooruit te spelen. Zeker met Hakan Calhanoglu van Internazionale kan hij het heel goed vinden."

De grootste winst is echter de fysieke ontwikkeling van Kökcü, stelt De Boer. "Dat fysieke, hij heeft het licht gezien. Je moet zorgen dat je een sportlichaam hebt. Dat heeft hij nu. Een goed schot had hij ook altijd al", aldus de ex-Ajacied, verwijzend naar zijn goal tegen Armenië. "Je ziet aan alles dat die jongen zo lekker in zijn vel zit. Hij ziet er ongelooflijk fit uit. Daardoor maakt hij zo'n geweldig seizoen door, want hij kan natuurlijk geweldig voetballen. Als je dat dan ook nog eens negentig minuten lang kan doen en zelfs ballen af kunt pakken door veertig meter terug te sprinten."

De Boer denkt dat Kökcü rijp is voor een nieuw avontuur. "Hij gaat zeker voor een heel groot bedrag weg voor Feyenoord. Ik denk dat hij ook moeilijk te houden is. Ze doen het geweldig in de Eredivisie en in Europa, maar hij doet het ook nog eens op dit niveau", doelt De Boer op de EK-kwalificatie. De analist komt met een opvallende suggestie. "Die is moeilijk te stoppen. Ik denk dat hij toch droomt van clubs als Galatasaray of Fenerbahçe."

Kökcü was in januari nog in beeld bij Benfica. De Portugese topclub zag in hem de opvolger van Enzo Fernández. De Argentijn maakte echter te laat de overstap naar Chelsea, waardoor een vertrek geen optie meer was voor Feyenoord en zijn aanvoerder.