Prachtig gebaar: NEC-fans zullen 'respect tonen' voor Slegers tegen PSV

Prachtig gebaar: NEC-fans zullen 'respect tonen' voor Slegers tegen PSV

29-03-2023 17:30
23

De supportersvereniging van NEC wil de nabestaanden van Thijs Slegers een hart onder de riem steken tijdens het duel met PSV van zaterdag. De voormalig perschef van de Eindhovenaren wordt in de twaalfde minuut geëerd door de thuisfans.

Slegers was al geruime tijd ziek en overleed maandag op 46-jarige leeftijd aan de gevolgen van acute leukemie. De supporters van NEC willen hun respect tonen aan de voormalig journalist en PSV-perschef. De supportersvereniging van de Nijmegenaren roept op om in de twaalfde minuut massaal te applaudiseren.

'Namens de supporters willen wij graag ons respect tonen voor Thijs en steun bieden aan de nabestaanden door in de 12e minuut massaal te applaudisseren', valt te lezen in de oproep op Twitter. PSV en NEC staan zaterdag vanaf 20.00 uur tegenover elkaar in De Goffert. Maandagavond vond ook al een indrukwekkend eerbetoon plaats tijdens het duel tussen Nederland en Gibraltar. Daarnaast opent PSV zondagavond de deuren voor supporters, die Slegers een laatste eer willen bewijzen.

Slegers kreeg in februari te horen dat hij was uitbehandeld. Aan het einde van zijn strijd tegen de ziekte, zette hij zich in voor stamceldonatie. Meer dan tienduizend mensen gaven gehoor aan zijn oproep.