Hélène Hendriks noemt uitspraak Heitinga na Ajax-zeperd 'volkomen ridicuul'

Hélène Hendriks noemt uitspraak Heitinga na Ajax-zeperd 'volkomen ridicuul'

02-04-2023 15:52
212

Het explosieve interview van John Heitinga na het gelijkspel van Ajax tegen Go Ahead Eagles (0-0) zorgt voor gefronste wenkbrauwen bij ESPN-analist Marciano Vink en -presentatrice Hélène Hendriks.

"Daar zit een hoop irritatie richting de VAR en de grensrechter", zegt Vink glimlachend over de uitspraken van Heitinga over de arbitrage. De trainer van Ajax sprak schande van het feit dat de goal van Mohammed Kudus werd afgekeurd vanwege buitenspel. "Dat hij zegt dat 'ie de VAR wel een keer mee zou willen hebben, ach... Een kampioenschap verlies je niet op dit soort momenten."

Hendriks kijkt vooral op van het feit dat Heitinga zei dat 'Ajax op deze manier geen prijzen kan pakken'. "Dat is natuurlijk volkomen ridicuul", aldus de presentatrice aan de rand van het veld. Vink: "Ajax heeft het kampioenschap aan het begin verloren, heel simpel. De trainer (Alfred Schreuder, red.) had geen echte klik met de groep, het spel was niet om over naar huis te schrijven en de concurrent uit Rotterdam wist daar wel raad mee."