Klassieker gestaakt: Feyenoord-fans gooien voorwerp op Klaassen, die flink bloedt

Klassieker gestaakt: Feyenoord-fans gooien voorwerp op Klaassen, die flink bloedt

5 april om 21:32
Laatste update: 5 april om 21:44

De beker-Klassieker is dinsdagavond gestaakt. Tijdens een opstootje gooide iemand vanaf de tribune een voorwerp op het hoofd van Ajax-middenvelder Davy Klaassen. De Oranje-international liep daardoor een grote wond op. Scheidsrechter Allard Lindhout besloot de wedstrijd daardoor stil te leggen.

Dusan Tadic en Orkun Kökcü kregen het aan de stok toen het misging. Daarna gooiden de fans van Feyenoord met voorwerpen. Het gebeurde aan de enige zijde in De Kuip waar geen netten hingen. Klaassen kreeg dus een voorwerp, vermoedelijk een aansteker, op zijn achterhoofd, waardoor hij flink bloedde.

De spelers zochten daarna de kleedkamers op. Het is nog onduidelijk of Klaassen de wedstrijd uit gaat spelen. In principe wordt De Klassieker voor een kwartier stilgelegd, al zullen alle betrokkenen ongetwijfeld nog in overleg gaan.

Ajax ging met 1-2 aan de leiding toen de wedstrijd gestaakt werd. Dusan Tadic en uitgerekend Klaassen maakten de goals, terwijl Santiago Gimenez namens Feyenoord tot scoren kwam. De wedstrijd was iets meer dan een uur onderweg toen Klaassen gewond raakte.