De Haan gaat officieel stap hogerop en wordt opvolger van Roozemond bij Heerenveen

De Haan gaat officieel stap hogerop en wordt opvolger van Roozemond bij Heerenveen

11-04-2023 11:12
25

Ferry de Haan wordt de nieuwe algemeen directeur van SC Heerenveen. De vijftigjarige bestuurder is nu nog actief als technisch manager bij de club, maar vanaf 1 juni 2023 wordt hij de opvolger van Cees Roozemond in Friesland.

De Haan zal wel in een soort dubbelfunctie terecht komen, aangezien hij ook verantwoordelijk blijft voor het technische beleid van de club. Hij wordt de opvolger van de 63-jarige Roozemond. Die geeft na vier seizoenen als directeur de leiding over aan De Haan. 'Nu is het moment daar om in rust en met respect voor elkaar het stokje over te dragen', vertelt Roozemond op de website van de club. 

'Ik vind het een grote eer om leiding te mogen geven aan deze fantastische club', vertelt een gelukkige De Haan over zijn nieuwe functie bij SC Heerenveen. Ook over de belangrijkste doelen heeft hij een goed beeld. 'We willen sportief en financieel verdere stappen vooruit maken, onze voetbalfaciliteiten verbeteren en hebben we de ambitie om met sc Heerenveen structureel in het linkerrijtje van de eredivisie te spelen.'

De Haan is zelf sinds 2021 werkzaam voor SC Heerenveen. De club is op dit moment terug te vinden op plek acht in de Eredivisie.