Fortuna wil plannen met Yilmaz niet wijzigen: 'Als hij besluit te stoppen...'

Fortuna wil plannen met Yilmaz niet wijzigen: 'Als hij besluit te stoppen...'

11-04-2023 21:57
7

Als Burak Yilmaz dat wil, kan hij na dit seizoen al stoppen als voetballer. De Turkse spits ligt eigenlijk nog tot medio 2024 vast als speler bij Fortuna Sittard, maar de club is bereid om dat plan te herzien.

Het is eigenlijk de bedoeling dat Yilmaz tot medio 2024 actief is als speler bij Fortuna, waarna hij nog drie jaar een andere rol zou krijgen binnen de club. Technisch manager Sjoerd Ars liet al voorzichtig doorschemeren dat Yilmaz mogelijk al na dit seizoen stopt als speler. Algemeen directeur Ivo Pfennings is daar nog wat duidelijker over. "We hebben met Burak de afspraak gemaakt om het per seizoen te bekijken", begint hij in gesprek met Voetbal International.

Wedden

Meer odds

"Het voornemen was om twee seizoenen door te gaan als voetballer en dan door te schuiven naar een functie binnen de club. Als Burak na dit seizoen besluit te stoppen als voetballer, dan verandert dat niks aan de plannen die we op de lange termijn willen bewerkstelligen met zijn aanwezigheid", stelt Pfennings.

Recent was het mede door een cryptische Instagram-post van Yilmaz onrustig bij Fortuna. Niet veel later kwam naar buiten dat de club te laat was met het betalen van de salarissen. "In verband met onvoorziene kosten aan het stadion, en dan hebben we het over meerdere tonnen, hadden we hogere uitgaven in maart", legt Pfennings uit. Volgens de directeur ontving Fortuna zelf het geld dat het gebruikt voor de betaling van salarissen te laat. "We kunnen dus spreken van een incident door een ongelukkige samenloop van omstandigheden."