Juventus geeft Nederland laatste zetje, kater van jewelste voor Ten Hag

Juventus geeft Nederland laatste zetje, kater van jewelste voor Ten Hag

13-04-2023 22:58 Laatste update: 14-04-2023 00:02
14

Het Nederlandse voetbal is vanaf het seizoen 2024/2025 verzekerd van een extra Champions League-ticket. Door de zege van Juventus op Sporting Portugal zijn de Portugezen definitief achterhaald op de coëfficiëntenlijst van de UEFA.

Door de zege van Feyenoord op AS Roma volstond een overwinning van AZ óf een nederlaag van Sporting bij Juventus voor minimaal de zesde plek op de UEFA-ranking. Dankzij een goal van Federico Gatti wonnen de Italianen met 1-0 van Sporting, waardoor het pleit is beslecht. De nummer twee van de Eredivisie plaatst zich over anderhalf seizoen rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League.

Kater voor Ten Hag
Manchester United sneed zichzelf lelijk in de vingers tegen Sevilla. Marcel Sabitzer leek op Old Trafford de grote man te worden met twee goals, in de 14e en 21ste minuut. De ploeg van Ten Hag drukte echter niet door en kreeg in de slotfase het deksel op de neus. Tyrell Malacia én Harry Maguire maakten een eigen doelpunt: 2-2. De Nederlandse manager zag ook nog eens Lisandro Martínez en Raphaël Varane geblesseerd uitvallen.

De tegenstander van Feyenoord - of AS Roma - in de halve finale van de Europa League komt uit het tweeluik tussen Bayer Leverkusen en Union Sint-Gillis. Het eerste duel in Duitsland leverde geen winnaar op. Victor Boniface brak de ban namens de Belgen, maar supertalent Florian Wirtz tekende tien minuten voor tijd voor de cruciale gelijkmaker.

John van den Brom beleefde in de Conference League een avond om snel te vergeten. Met Lech Poznan ging hij in eigen huis kansloos onderuit tegen Fiorentina. De Italianen scooren via Arthur Cabral, Nicolás Gonzalez, Giacomo Bonaventura en Jonathan Ikoné. Kristoffer Velde maakte namens de ploeg van Van den Brom de eretreffer.

Alle uitslagen Europa League
Feyenoord - AS Roma: 1-0
Bayer Leverkusen - Union Sint-Gillis: 1-1
Juventus - Sporting Portugal: 1-0
Manchester United - Sevilla: 2-2

Alle uitslagen Conference League
Anderlecht - AZ: 2-0
KAA Gent - West Ham United: 1-1
FC Basel - OGC Nice: 2-2
Lech Poznan - Fiorentina: 1-4