'Clubs als Excelsior en Emmen stonden niet open voor proefperiode, was een klap'

'Clubs als Excelsior en Emmen stonden niet open voor proefperiode, was een klap'

21 april - 13:59
20

Na ruim een jaar zonder club te hebben gezeten kon Rajiv van La Parra in maart terecht bij Almere City, maar eigenlijk hoopte de aanvaller op een proefperiode bij een Eredivisie-club. Teams als Excelsior, SC Cambuur en FC Emmen hadden echter geen interesse in de diensten van Van La Parra.

Van La Parra komt uit de jeugd van Feyenoord en speelde in de Premier League en Champions League, maar na een Grieks avontuur was hij een jaar clubloos. Uiteindelijk kon de buitenspeler terecht bij Almere City, maar hij had niet verwacht dat zijn zoektocht zo lang zou duren. "Ik dacht: er zal wel weer wat komen, maar dat bleef best lang uit", zegt Van La Parra tegen Voetbal International. "Ja, ik kreeg aanbiedingen uit India en soortgelijke landen, maar daar had ik niet echt trek in."

Het clubloos zijn viel Van La Parra zwaar, ook omdat veel clubs niet op hem zaten te wachten. "Ik wilde best op proef komen om te laten zien wat ik kan, maar daar deden clubs al moeilijk over. Dat vond ik vreemd. Wat heb je te verliezen? Ik wilde heel graag in de Eredivisie spelen en denk ook dat ik dat nog kan. Clubs als Excelsior, Cambuur en FC Emmen heb ik benaderd, maar ze stonden er niet voor open. Dat was wel een klap voor me."

"Ik heb een aardig cv, dan is het toch niet ineens zo dat ik niks meer kan? Misschien was dat wel het moeilijkst. Ik weet wat ik kan en wil me laten zien, maar kreeg de kans niet", vervolgt de Rotterdammer, die enkele jaren geleden nog tegenover de sterren van de Premier League stond. "Dat was toch het doel dat ik had toen ik begon met voetballen, het allerhoogste niveau halen. Dat clubs als Excelsior en Emmen me afwezen, deed me daardoor extra pijn. Aan de andere kant gaf het me extra motivatie. Ik kan zeker nog van waarde zijn in de Eredivisie, dat wil ik ze best laten zien."