Danny Hoesen moet per direct stoppen: 'Dit komt persoonlijk heel hard aan'

Danny Hoesen moet per direct stoppen: 'Dit komt persoonlijk heel hard aan'

21-04-2023 20:32 Laatste update: 20:51
30

Danny Hoesen zet per direct een punt achter zijn voetbalcarrière. De 32-jarige aanvaller van FC Emmen moet stoppen vanwege een zware heupblessure, zo meldt de Drentse club vrijdagavond.

Hoesen tekende in februari een contract aan De Oude Meerdijk, maar door fysiek malheur kwam hij niet verder dan vier optredens in de Eredivisie. Nu maakt Emmen bekend dat zijn contract is ontbonden en dat de spits het voor gezien houdt.

"Ik ben naar FC Emmen gekomen om de club dit seizoen te helpen in de strijd om handhaving", zegt Hoesen op de clubsite. "Na mijn tijd in Amerika wilde ik terugkeren in Nederland en nog jaren voetballen. Dat ik nu moet stoppen met voetbal komt voor mij persoonlijk dan ook heel hard aan. Mijn lichaam zegt ‘stop’ maar mijn hart wil door. Helaas zit er niets anders op dan te stoppen als voetballer. Ik wil FC Emmen bedanken voor het vertrouwen en hoop dat ze in de Eredivisie mogen blijven."

Hoesen speelde eerder voor onder meer Fortuna Sittard, Ajax, FC Groningen en San José Earthquakes. In 348 optredens als prof kwam hij tot 86 doelpunten.