AZ-revelatie spreekt met 'zeker tien clubs': 'Benfica zou prachtig zijn'

AZ-revelatie spreekt met 'zeker tien clubs': 'Benfica zou prachtig zijn'

27-04-2023 09:30 Laatste update: 21:06
69

Milos Kerkez staat er goed op in Europa, bevestigt Sebastijan Kerkez, vader en belangenbehartiger van de AZ-verdediger. De entourage van de negentienjarige Hongaar heeft al gesproken met Benfica.

Volgens Kerkez senior zijn er clubs uit Engeland, Spanje, Italië, Portugal, Duitsland en Frankrijk geïnteresseerd in zijn zoon. "We hebben alleen nog verkennende gesprekken met clubs gevoerd met clubs", zegt hij tegen M4 Sport. "We hebben nog met geen enkele club over contractvoorwaarden gesproken." Het is geen geheim dat Benfica Kerkez wil inlijven. "Benfica zou een prachtige club voor hem zijn. Ik heb met hen gesproken, maar ik luister ook naar de plannen van nog zeker tien clubs."

"We willen een of twee clubs uitkiezen en daarmee goed in gesprek gaan, maar we zijn hier bij AZ ook heel gelukkig", benadrukt de vader van de linkervleugelverdediger. Vader en zoon zitten nog niet helemaal op dezelfde lijn wat betreft de vervolgstap. "We willen iets anders. Ik zou voor Engeland gaan, Milos wil naar Spanje."

Kerkez kwam in januari 2022 voor iets meer dan een miljoen euro over uit de jeugdopleiding van AC Milan. Intussen wordt zijn marktwaarde getaxeerd op tien miljoen euro. Bij AZ ligt de Hongaar nog tot medio 2026 vast.