'Legendarische oud-spits Torres krijgt fraaie promotie binnen Atlético Madrid'

'Legendarische oud-spits Torres krijgt fraaie promotie binnen Atlético Madrid'

27-04-2023 19:31 Laatste update: 20:01
6

Fernando Torres stopte in 2019 als voetballer, maar is de laatste jaren flink aan de weg aan het timmeren om aan de slag te gaan als trainer. De Spaanse oud-spits gaat vanaf volgend seizoen leiding geven aan de reserves van Atlético Madrid.

Volgens het Spaanse COPE is het de bedoeling dat Torres een promotie krijgt en afscheid neemt van het O19-elftal, waar de legendarische oud-spits momenteel aan het roer staat. De 39-jarige Spanjaard is sinds 2021 actief bij de jeugd van Los Colchoneros en beklimt langzaam de ladder van het trainerschap. 

Wedden

Meer odds

Torres maakte als speler furore tussen 2001 en 2011, toen de spits bij Atlético Madrid en Liverpool FC actief was. In die tijd ontpopte de Spanjaard zich tot een spits van wereldformaat. Zijn periodes bij Chelsea en AC Milan, die daarop volgden, waren minder indrukwekkend. 

De oud-spits was dit seizoen onder meer actief in de Youth League, die Jong AZ knap wist te winnen. Torres kwam in het toernooi echter niet tegenover de Alkmaarders te staan: het O19-elftal van Atlético ging in de kwartfinale onderuit tegen AC Milan.