Meerdink sr. ziet zoon Mexx in spotlights staan: 'Elke keer om foto gevraagd nu'

Meerdink sr. ziet zoon Mexx in spotlights staan: 'Elke keer om foto gevraagd nu'

29-04-2023 12:57 Laatste update: 13:32
30

Martijn Meerdink is enorm trots op zijn zoon Mexx, die onlangs met AZ de Youth League in de wacht sleepte en de (voetbal)wereld aan zijn voeten heeft liggen. In #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur staat hij stil bij de ontwikkeling van zijn grote trots. 

Meerdink senior heeft alle wedstrijden gezien en weet waarom de talenten van AZ uiteindelijk kampioen zijn geworden. "De saamhorigheid van het team is de grootste factor. Dat staat op één. Daarin kunnen talenten zich ontwikkelen. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteit."

Binnen die omstandigheden kwam Mexx helemaal tot bloei. De spits maakte negen doelpunten in de zeven wedstrijden. "In principe heeft hij voor een spits wel alles. Hij kan goed koppen, is een kapstok voor het team, heeft een goed oog voor lopende mensen, en het belangrijkste voor een nummer negen: hij kan goals maken."

Een stormachtige ontwikkeling gaat ook gepaard met een hoop aandacht, ziet Martijn. "Gister (Koninsdag, red.) was hij nog even in Arnhem. Toen zei hij nog: er wordt elke keer om een foto gevraagd nu. Dat zijn allemaal van die dingen waar je mee om moet kunnen gaan, en dat leer je soms niet." Meerdink werd door Spaanse media zelfs al in verband gebracht met FC Barcelona. "AZ 1 is zijn topprioriteit. Daar moet hij vol voor gaan. Maar voetbal is voetbal, je weet hoe het gaat."

Beluister hieronder de hele aflevering van #DoneDeal de podcast!