Liverpool trekt aan het langste eind in bizar en doelpuntrijk duel tegen Spurs

30-04-2023 19:27 Laatste update: 01-05-2023 00:27
18

Liverpool heeft zondagmiddag in een bizar en doelpuntrijk duel gewonnen van Tottenham Hotspur: 4-3. The Reds kenden met drie doelpunten in het eerste kwartier een droomstart, waarna de bezoekers zich knap terugknokten tot 3-3. Diogo Jota deelde uiteindelijk de laatste tik uit in wat waarschijnlijk de geschiedenisboeken ingaat als een van de meest bijzondere Premier League-wedstrijden van dit seizoen.

Tottenham kende onlangs een dramatische start tegen Newcastle United, maar ook het eerste kwartier tegen Liverpool was belabberd. Middenvelder Curtis Jones opende al na drie minuten spelen de score, waarna Luis Díaz twee minuten later de score alweer verdubbelde. Mohamed Salah maakte binnen het eerste kwartier zelfs de 3-0.

Waar Newcastle uiteindelijk gehakt maakte van Spurs, dat zich afgelopen donderdag knap terug knokte tegen Manchester United (2-2), lukte dat Liverpool niet. De ploeg van manager Jürgen Klopp, die basisplaatsen overhad voor Cody Gakpo en Virgil van Dijk, kreeg nog voor rust de 1-3 om de oren. Harry Kane scoorde na een assist van Ivan Perisic, die daarbij Van Dijk te kijk zette.

De tweede helft was minstens zo spectaculair. Heung-min Son maakte in de 79e minuut de aansluitingstreffer, waarna vleugelaanvaller Richarlison in de absolute slotfase de comeback compleet maakte: 3-3. Maar niets bleek minder waar. In de krankzinnige laatste minten deelde Diogo Jota de laatste tik uit met een harde schuiver. Door de zege in extremis houdt Liverpool kleine hoop op een Champions League-ticket. United, de nummer vier, heeft met nog vier duels te gaan zeven punten meer.