Update: Memphis niet bij selectie Atlético Madrid, Nederlander opnieuw geblesseerd

Update: Memphis niet bij selectie Atlético Madrid, Nederlander opnieuw geblesseerd

03-05-2023 18:02 Laatste update: 18:02
25

De kans is vrij aanwezig dat Memphis Depay woensdag niet mee kan doen in de wedstrijd tegen Cadiz. In de cruciale wedstrijd voor Atlético Madrid moest de Nederlander in de voorbereidende training wederom afhaken met een blessure.

Volgens het Spaanse AS moest Memphis in de beginfase van de training al afhaken. Het zou niet gaan om pijn aan zijn dijbeen. Memphis is namelijk net hersteld van een blessure aan dat dijbeen. Die kwetsuur hield hem een maand lang aan de kant bij Atlético Madrid. Hij maakte tegen Real Valladolid zijn rentree en werd daarvoor geprezen door trainer Diego Simeone. Onderzoeken wijzen verder uit of Memphis dit seizoen nog in actie komt.

Voor Atlético Madrid is de wedstrijd tegen Cadiz wel een hele cruciale. Door de misstap van stadsgenoot Real Madrid kan de ploeg van Simeone namelijk over de aartsrivaal heen wippen, mits ze zelf weten te winnen woensdagavond. Memphis kan daarin belangrijk zijn, aangezien hij ook scoorde tijdens zijn rentree tegen Real Valladolid. 

Update: 
Memphis maakt zoals verwacht geen deel uit van de selectie van Atlético voor het duel met Cadiz. De aanvaller heeft een kuitblessure opgelopen en het is nog maar de vraag of hij dit seizoen nog in actie komt. 'Uit testen die de Nederlander heeft ondergaan door de medische dienst van de club blijkt dat hij last heeft van een rechterkuitblessure. De spits krijgt fysiotherapie en zal een revalidatietraining ondergaan', zo is te lezen op de clubsite.