'Druistige' Cambuur-keeper vertrekt via achterdeur en revalideert in Liverpool

'Druistige' Cambuur-keeper vertrekt via achterdeur en revalideert in Liverpool

03-05-2023 12:50 Laatste update: 13:09
12

João Virgínia keert terug naar Everton. De keeper van SC Cambuur heeft zijn laatste Eredivisie-minuten gemaakt, nu een blessure roet in het eten gooit. De Portugees revalideert in Liverpool, meldt Leeuwarder Courant.

Cambuur zag Virgínia in het begin van het seizoen als de eerste doelman, maar hier kwam na zeventien wedstrijden verandering in. De ervaren Robbin Ruiter bracht meer rust dan de druistige Portugees en kreeg de voorkeur boven de Everton-huurling. "João is echt een goeie keeper, maar de onzekerheid en gekke acties van de afgelopen wedstrijden kunnen we nu niet gebruiken", verklaarde coach Sjors Ultee destijds. Virgínia werkt verder aan zijn herstel bij The Toffees, waar hij nog tot eind volgend seizoen vastligt.

In zeventien Eredivisie-wedstrijden kreeg Virgínia 28 goals om de oren en hield hij vier keer de nul voor hekkensluiter Cambuur. De Leeuwarders beschikken volgend seizoen vooralsnog alleen over Bret Minnema op doel, want Ruiter heeft een aflopend contract. Het lijkt erop dat Minnema zijn wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie zal spelen, nu Cambuur afstevent op degradatie. Het gat met de nummer vijftien en zestien bedraagt twaalf punten.