Spalletti draagt Napoli-titel op aan overleden broer en is emoties niet de baas

Spalletti draagt Napoli-titel op aan overleden broer en is emoties niet de baas

05-05-2023 07:23
6

Luciano Spalletti is een emotioneel man na het winnen van de Scudetto met Napoli. De 64-jarige trainer droeg het kampioenschap van zijn ploeg na afloop op aan zijn overleden broer. 

"Om de Napoli-supporters zo gelukkig te zien, is de mooiste emotie voor mij", aldus Spalletti na afloop van het 1-1 gelijkspel tegen Udinese in gesprek met DAZN. "Het was zwaar om naar dit moment toe te werken, want je voelt het verlangen van een hele stad op je schouders. Er zijn mensen die zich door moeilijke fases in hun leven worstelen, door dit moment. Die mensen verdienen deze vreugde."

Wedden

Meer odds

"Dat het kampioenschap nu binnen is en ze onze supporters dat hebben kunnen geven, maakt misschien wat meer ontspannen", vervolgt Spalletti. "Zij hebben grote trainers zien komen en gaan. Ze hebben Diego Armando Maradona zien spelen. Dan is het niet makkelijk om te zeggen dat je voor het kampioenschap gaat, maar ik heb dat in de zomer gezegd om alles uit deze spelersgroep te halen."

Tot slot kreeg hij de vraag aan wie hij de langverwachte Scudetto opdraagt. Naast de spelers, de supporters, en de club is de titel ook voor zijn familie. "Ik draag hem op aan mijn dochter Matilde en de rest van mijn familie die me altijd steunt en pusht. Aan mijn vrienden en mijn broer Marcello", sloot de oefenmeester af met betraande ogen. Zijn broer overleed vier jaar terug.