'PSV rekent op verlies van tien miljoen per persoon door verkoop van twee spelers'

'PSV rekent op verlies van tien miljoen per persoon door verkoop van twee spelers'

10-05-2023 08:15
191

PSV wil deze zomer definitief afscheid nemen van Timo Baumgartl en Maxi Romero, meldt het Eindhovens Dagblad. Het tweetal werd voor een flink bedrag gekocht door de Eindhovenaren, maar ze komen niet meer in de plannen voor. Een miljoenenverlies ligt dus op de loer.

Voor Romero was zijn tijd in Eindhoven geen doorslaand succes en hij speelt nu op huurbasis voor Racing Club in Argentinië. Baumgartl speelt op huurbasis bij Union Berlin. De Argentijn werd in 2018 voor tien miljoen euro naar Eindhoven gehaald, voor Baumgartl betaalde PSV zelfs twaalf miljoen. 

De koopoptie op de Duitser zal niet worden gelicht door Union, waardoor de Eindhovenaren flink verlies gaan pakken op het tweetal. Ze hopen voor beiden nog enkele miljoenen te krijgen. Racing Club zou wel geïnteresseerd zijn in het definitief terugkopen van Romero, maar die zitten financieel met de rug tegen de muur.

Qua verhuurde spelers keren Shurandy Sambo en Yorbe Vertessen sowieso terug bij de selectie van PSV deze zomer. Voor laatstgenoemde is nog wel flink wat interesse. Richard Ledezma blijft nog een half jaar in Amerika. Over Fredrik Oppegard en Jeremy Antonisse moet nog een beslissing worden genomen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!