'Twente zit niet stil op de transfermarkt en wil gehuurde spits langer behouden'

'Twente zit niet stil op de transfermarkt en wil gehuurde spits langer behouden'

10-05-2023 16:37
6

FC Twente hoopt Manfred Ugalde langer bij de club te houden. De Costa Ricaan wordt sinds 2021 gehuurd van Lommel SK en zou normaal gesproken in de zomer weer terugkeren. 

Technisch directeur Jan Streuer spreekt met TC/Tubantia over de plannen die Twente met de spits heeft. "We onderzoeken op dit moment de mogelijkheden hem te binden. Manfred is in staat in een seizoen vijftien goals te maken", stelt Streuer, die in de kwaliteiten van Ugalde gelooft. "Als wij een spits willen kopen die meteen geschikt is voor de subtop, dan betaal je zo 5 miljoen euro."

Twente wordt nog niet in verband gebracht met veel spelers en Streuer begrijpt het ongeduld bij sommige supporters. "Natuurlijk wordt het in deze periode steeds drukker. En als we Europees voetbal halen, zullen we de selectie ook redelijk snel op orde moeten hebben. Je moet ook weer niet te snel willen toeslaan, want er komen later nog veel goede spelers op de markt."

De verbintenissen van Julio Pleguezuelo en Virgil Misidjan lopen deze zomer af, maar daar kan de bestuurder nog niets over zeggen. "Met beide spelers zijn we nog in gesprek", besluit Streuer.