Manchester City droogt Everton af door ontketende Gündogan en ruikt titel

14-05-2023 16:55 Laatste update: 18:44
5

Manchester City heeft zondag een grote stap richting de landstitel in de Premier League gezet. Door twee bevliegingen van uitblinker Ilkay Gündogan wonnen The Citizens gemakkelijk op bezoek bij laagvlieger Everton, dat nog altijd tegen degradatie strijdt.

Manager Pep Guardiola kon nog altijd niet op Nathan Aké beschikken, die onlangs een blessure opliep. Met onder meer Phil Foden, Julian Álvarez en Erling Haaland in de gelederen kwamen de bezoekers in de eerste helft op voorsprong. De Duitse middenvelder nam een bal met zijn rug naar het doel knap aan en verraste doelman Jordan Pickford. Haaland verdubbelde enkele minuten later de score en maakte zijn 36ste treffer van het seizoen, waardoor City met een comfortabele voorsprong aan de thee ging.

In de tweede helft ging City op dezelfde voet door. Gündogan had slechts zes minuten nodig om de 0-3 op het bord te zetten en weer was de goal van de middenvelder magnifiek: de speler schoot zeer beheerst een fraaie trap in de bovenhoek en deed dat puur op gevoel met een wippertje. De voorsprong van City kwam in de resterende veertig minuten niet meer in gevaar.

Door de overwinning zit de ploeg van Guardiola dicht tegen het kampioenschap aan. Met nog drie speelronden te gaan is de voorsprong op achtervolger Arsenal, dat in de laatste maanden de koppositie niet kon vasthouden, maar liefst vier punten. Everton blijft zeventiende staan en staat slechts één punt boven de streep om degradatie play-offs.