Van der Wiel was gratis op te pikken: 'Maar Ajax wilde mij niet hebben'

Van der Wiel was gratis op te pikken: 'Maar Ajax wilde mij niet hebben'

19-05-2023 19:11
145

Gregory van der Wiel heeft naar eigen zeggen geprobeerd om terug te keren naar Ajax, vertelt hij in de podcast van Football is Life. De Amsterdammers zagen een comeback echter niet zitten.

"Toen ik bij Cagliari wegging, heb ik gekeken om terug te komen bij Ajax", vertelt de voormalig verdediger. "Ik was namelijk gratis op te halen, maar ze wilden mij niet hebben. En een paar weken later kochten ze Daley Blind voor twintig miljoen. Toen dacht ik ook wel: mij hoeven jullie gratis niet, maar Daley wel voor twintig miljoen. Het is klap, na klap, na klap en ze doen allemaal wat met je."

Later maakte Van der Wiel de overstap naar Toronto FC in Canada, echter bleek dat avontuur van korte duur. Hij klopte aan bij het Atlanta United van zijn oude trainer bij Ajax: Frank de Boer. "Maar die wilden mij niet hebben. Ik wilde met mijn gezin in Los Angeles wonen, dus ik heb de twee clubs daar benaderd, maar die wilden mij ook niet hebben. Toen heb ik aangeboden om gratis te komen spelen, maar dat veranderde niks. Dat terwijl ik in mijn ogen misschien wel de beste rechtsback van die competitie was. Waarom? Ik denk beeldvorming."

Van der Wiel heeft in 2019 zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. De voormalig Oranje-international kwam uit voor Ajax, Paris Saint-Germain, Fenerbahçe, Cagliari en Toronto FC.