Mourinho negeert kritiek: 'Het team dat verliest, gaat op zoek naar een excuus'

Mourinho negeert kritiek: 'Het team dat verliest, gaat op zoek naar een excuus'

19-05-2023 20:56 Laatste update: 20:56
45

José Mourinho kreeg veel kritiek van de spelers en staf van Bayer Leverkusen na het winnen van de halve finale van de Europa League. De trainer van AS Roma trekt zich echter weinig aan van de woorden over zijn speelwijze.

"Het is altijd hetzelfde verhaal: het team dat verliest, gaat op zoek naar een excuus. Terwijl ze omgekeerd hetzelfde zouden doen", zei Mourinho op de persconferentie. De Portugese oefenmeester vervolgde bij Sky Sports: "We hebben alles gegeven. Dit is het resultaat van hard werken, ervaring en tactisch vernuft. Wij weten hoe je moet presteren in dit soort wedstrijden. Dit is een buitengewoon elftal."

Net als vorig jaar staat Mourinho wederom in een Europese finale met AS Roma. De coach blijft bescheiden. "Het gaat me er niet om dat ik in de geschiedenisboeken terechtkom. Ik wil deze jongens helpen ontwikkelen en mooie dingen bereiken. Ik wil ook de fans mooie momenten bezorgen, want zij hebben mij vanaf dag één veel gegeven. Het voelt goed om weer in een finale te staan."

Leverkusen-middenvelder Kerem Demirbay reageerde bij RTL na de uitschakeling. "Het is jammer, maar je weet dat in een halve finale op dit niveau een speelstijl als deze wordt beloond." Teamgenoot Nadiem Amiri kon zich ook niet inhouden. "Mentaal zit ik nu in de put. We verdienden het niet om uitgeschakeld te worden door een ploeg die met voetbal niets te maken heeft. Ik vraag me echt af hoe dit mogelijk is. Hoe zij vandaag en vorige week hebben gespeeld… Iedere bal ging lang. Dat is toch geen voetbal? Dat zo'n ploeg in de finale staat is waanzin."