Excelsior definitief veilig na klinkende zege: 'We kunnen mee op dit niveau'

Excelsior definitief veilig na klinkende zege: 'We kunnen mee op dit niveau'

21-05-2023 16:55 Laatste update: 21:10
35

Redouan El Yaakoubi wist zondag met Excelsior definitief in de Eredivisie te blijven en daarom is het feest in Kralingen. De 27-jarige verdediger herinnert zich dat men Excelsior in het begin van het seizoen weinig kans gaf. 

El Yaakoubi meldde zich na het met 3-0 gewonnen duel met Fortuna Sittard voor de camera van ESPN, waar op de achtergrond tientallen veldbestormers te zien waren. "Ik herinner me nog augustus en september, iedereen zei dat we sowieso laatste zouden worden. Dat is budgettair gezien volkomen logisch, maar we hebben strijders in het elftal. Naast talent moet de instelling ook goed zijn."

Wedden

Meer odds

De verdediger werd vervolgens in de armen gevlogen door de vele supporters die op het veld staan. El Yaakoubi kan niet wachten om volgend seizoen weer in de Eredivisie te starten. "We hebben de laatste wedstrijden laten zien dat we mee kunnen op dit niveau." Door de zege van Excelsior ontloopt de ploeg play-offs. FC Emmen verloor van Feyenoord en kan de zestiende plek niet meer ontwijken. De Emmenaren spelen tegen MVV of NAC Breda in de play-offs.