Simons doet gooi naar topscorerstitel: 'Ik zei: jongen, neem hem maar'

Simons doet gooi naar topscorerstitel: 'Ik zei: jongen, neem hem maar'

21-05-2023 17:06 Laatste update: 21:09
42

Luuk de Jong baalt flink van het gelijkspel tussen PSV en sc Heerenveen. De Eindhovenaren kwamen op voorsprong, maar houden het door de remise nog altijd spannend in de strijd om de tweede plek.

De Jong meldde zich na de 3-3 enigszins verslagen voor de camera van ESPN. "Het was teleurstellend. Ik had hopelijk beter nieuws voor de fans gehad, dat we de tweede plek al binnen hadden. Nu hebben we het moeilijk voor onszelf gemaakt, maar ik heb er nog alle vertrouwen in."

Wedden

Meer odds

Voor de Eindhovenaren leek geen vuiltje aan de lucht, maar dat veranderde in de eerste helft al. "We begonnen goed, Heerenveen had niets te vertellen, we maakten een goede goal. Toen zag je het een beetje wegzakken, alsof het al binnen was. Uiteindelijk geven wij die goals weg door fouten van ons, het spel werd steeds slordiger. Dan kun je erop wachten."

Xavi Simons, die trefzeker was in het duel, kan nog altijd topscorer van de Eredivisie worden. De Jong wil echter niet te veel aandacht aan randzaken besteden. "Hij wilde die penalty ook nemen, ik zei: jongen, neem hem maar. Hij kan nog altijd topscorer worden. Hopelijk kan hij nog een paar goaltjes maken, maar het gaat erom dat we nu tweede worden. Daarna komen de individuele prijzen." PSV neemt het in de laatste speelronde tegen AZ op. De voorsprong op achtervolger Ajax is drie punten.