Van der Vaart: 'Hij is heel jong, maar hij maakt Ajax gewoon veel beter'

Van der Vaart: 'Hij is heel jong, maar hij maakt Ajax gewoon veel beter'

22-05-2023 14:15
40

Rafael van der Vaart is onder de indruk van Jorrel Hato bij Ajax. De verdediger, die eerder deze maand pas zijn zeventiende verjaardag vierde, maakte ook tegen FC Utrecht (3-1) een sterke indruk in het hart van de defensie.

"Hij is natuurlijk heel jong, dus je kijkt er heel mild naar en dan zeg je al snel dat hij de beste speler is. Maar hij staat nu in het centrum en hij maakt Ajax aan de bal gewoon veel beter", begint Van der Vaart bij Studio Voetbal. "Hij geeft ballen, die ik van Bassey niet heb gezien. Hij is heel comfortabel, haalt de bal er even uit en wil weer naar voren. Hij werd Man of the Match en dat was zeer terecht."

Hato verzuimde wel om in te grijpen bij de gelijkmaker van Anastasios Douvikas. Van der Vaart kijkt echter ook naar zijn ploeggenoten. "Hij zit kort, valt een beetje achterover en die jongen stapt terug met de bal. Wijndal doet helemaal niets. Douvikas staat in z'n eentje tegen zes Ajacieden, vergis je niet."

Van der Vaart ziet hoe dan ook toekomst in Hato. Als hem gevraagd wordt aan wie Ajax moet vasthouden, dan noemt hij onder meer de jonge linkspoot. "Hato, Timber, Álvarez, Kudus, Berghuis, Bergwijn en Taylor, als ze allemaal willen blijven. Maar dan houdt het wel een beetje op. En Brobbey trouwens, die zou ik eerste spits maken en het volle vertrouwen geven. Hij is bezig en houdt veel ballen vast."

Ook Dusan Tadic blijft behouden voor Ajax als het aan Van der Vaart ligt. "Ik zou met Tadic gaan zitten en gaan praten over een andere rol. Dat je ook weleens op de bank komt of gewisseld wordt. Hij is met zijn goals en assist wel heel belangrijk, dus ik zou hem er wel bij houden. Verder moet je echt toppers gaan halen."