Bergwijn-uitspraken vallen verkeerd: 'Hij heeft gewoon heel slecht gespeeld'

Bergwijn-uitspraken vallen verkeerd: 'Hij heeft gewoon heel slecht gespeeld'

23 mei - 10:55 Laatste update: 11:16
68

Wim Kieft staat versteld van de uitspraken van Steven Bergwijn, die naar eigen zeggen pas sinds kort weer met vertrouwen speelt. Onbegrijpelijk, zo oordeelt de voormalig Oranje-international over de Ajax-aanvaller.

Kieft refereert aan het prijskaartje van Bergwijn, die afgelopen zomer voor ruim 31 miljoen euro werd overgenomen van Tottenham Hotspur. "Ik begrijp niet dat Bergwijn zegt dat hij nú vertrouwen krijgt. Hij is voor meer dan dertig miljoen euro gekocht. Dat is nog nooit voor een speler in Nederland betaald", zegt hij bij Veronica Offside. "Je zou dan al veel vertrouwen moeten hebben, omdat ze zoveel voor je betalen. Hij heeft gewoon heel slecht gespeeld."

Andy van der Meijde springt op de bres voor de buitenspeler. "Hij komt in een team terecht dat niet loopt. Hij is de duurste aankoop van het seizoen en het publiek gaat ook nog eens fluiten. Als speler doet dat wel wat met je. Dat heb jij als speler ook wel eens gehad, toch?", vraagt hij aan Kieft, die weinig kan met de woorden van Van der Meijde. "Jawel, maar dit is toch een topspeler?"

Bergwijn was afgelopen weekend trefzeker tegen FC Utrecht (3-1). Na afloop gaf hij op het persmoment aan dat het 'plezier terug is'. Dat komt mede door trainer John Heitinga. "Hij is veel met me bezig en geeft me vertrouwen. Dat doet wat met je."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s