In de eigen voet geschoten: Almere City zet Eindhoven-goalie op scherp in play-off

In de eigen voet geschoten: Almere City zet Eindhoven-goalie op scherp in play-off

26 mei - 18:00 Laatste update: 18:10

ADVERTORIAL – Vrijdagavond vechten Almere City en FC Eindhoven uit wie het eerste team wordt dat zich plaatst voor de tweede ronde van de nacompetitie voor een plek in de Eredivisie. De Brabanders gaan het duel met een voorsprong in en zullen om een bijzondere reden extra scherp aan de aftrap verschijnen. Blik vooruit met Unibet en speel mee!

Het kaak-incident en de misplaatste grap

Maandag stonden FC Eindhoven en Almere City al tegenover elkaar in het Jan Louwers Stadion. Als nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie ging Almere dat duel als favoriet in, maar toch was het Eindhoven dat uiteindelijk via een doelpunt van Dyon Dorenbosch, wat het enige doelpunt van de wedstrijd was, aan het langste eind trok. Na afloop ging het natuurlijk over de zege van de ploeg van Rob Penders, maar ook over een bijzonder ander tafereel.

Kort na de rust ontstond er een situatie waarin de ingevallen Rajiv van La Parra enthousiast doorliep op Nigel Bertrams. Dat mondde uiteindelijk uit in een frontale botsing, waar de doelman van Eindhoven als 'verliezer' uit de strijd kwam. Hij moest zich laten wisselen vanwege een gebroken kaak waaraan hij een dag later alweer geopereerd moest worden. Van La Parra wilde zich na afloop verontschuldigen, maar daar zat Bertrams niet op te wachten. "Die gek loopt gewoon volle bak door", klonk het na afloop voor de camera’s.

Niet veel later verscheen er als klap op de vuurpijl ook nog eens een bericht op de clubwebsite van Almere City met de dubieuze kop: 'Almere City wil nederlaag in Eindhoven aan de kaak stellen'. Dat viel verkeerd bij alles en iedereen die iets te maken heeft met Eindhoven, zo ook bij hoofdcoach Rob Penders. Die ontving, net als de overige benadeelden, een excuses vanuit Almere die zelf ook inzagen dat het een misplaatste woordspeling was.

Borgmans, de uitblinkende vervanger van Bertrams

Vanwege zijn gebroken kaak kon Bertrams het duel tegen Almere niet uitspelen en moest hij worden vervangen door de onervaren Jort Borgmans. De 20-jarige doelman speelde pas drie wedstrijden in het betaald voetbal en moest het doel van Eindhoven dus verdedigen in een wedstrijd waarin het echt om de knikkers ging. Dat deed Borgmans met verve: mede door een aantal knappe reddingen wist Eindhoven de nul te houden en met 1-0 van Almere te winnen.

De odds

Met Borgmans op doel verdedigt Eindhoven vrijdagavond een voorsprong tegen Almere City. Daar komt ook nog eens bij kijken dat de selectie van de Brabanders op scherp is gezet, wat net dat extra beetje zelfvertrouwen kan geven om door te stoten naar de volgende ronde. Op Unibet staat een odd van 1.72 voor wanneer Eindhoven de volgende ronde haalt, inclusief verlenging en strafschoppen mocht dat ervan komen. Voor een overwinning of een gelijkspel van Eindhoven krijg je 2.12. Denk je dat Bertrams zich wéér kan laten gelden en de nul kan houden? Dan krijg je daar 5.30 voor bij Unibet.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 24+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Advertorial Kansspelen

Deze advertorial is helaas niet beschikbaar, omdat je volgens onze systemen niet in de wettelijke doelgroep valt content/uitingen over online kansspelen mag zien. Bezoek onze Speel Bewust-pagina voor meer informatie over online kansspelen.