'FC Barcelona wacht op groen licht: Messi-rentree is in werking gezet'

'FC Barcelona wacht op groen licht: Messi-rentree is in werking gezet'

27-05-2023 11:13
25

FC Barcelona werkt aan de rentree van Lionel Messi. De Catalanen hebben na het vertrek van Sergio Busquets en Jordi Alba een 'haalbaarheidsplan' opgesteld en wachten op groen licht van La Liga.

Dat plan heeft betrekking tot de financiële mogelijkheden van de club. Zodra Barça een akkoord krijgt van La Liga, zullen eerst de contractverlengingen van Ronald Araújo en Gavi worden afgerond. Daarna wordt 'Plan A', de terugkeer van Messi, concreet in gang gezet, meldt Mundo Deportivo. De entourage van de 35-jarige Paris Saint-Germain-ster heeft naar verluidt al geluisterd naar de ideeën van Barcelona.

Messi, die ook kan kiezen om naar Inter Miami of Al-Hilal te verkassen, zou bij voorkeur in de Europese topcompetities actief blijven. Volgens Mundo beseft Messi dat hij in Catalonië financieel moet inleveren en zal hij geen hoge salariseisen stellen om een terugkeer te bemoeilijken. Eind april heeft Barcelona een voorstel, met een overschot van 190 miljoen euro, ingediend bij La Liga. De club verwacht hiervoor een 'go' te krijgen en Messi een aanbod te kunnen doen.

Een deel van het genoemde bedrag zal ook gebruikt worden om Marcos Alonso of Sergi Roberto langer te binden. Beide spelers liggen tot de zomer van 2024 vast.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!