NAC Breda rekent af met MVV en wacht nu clash met Emmen

NAC Breda rekent af met MVV en wacht nu clash met Emmen

27-05-2023 21:59 Laatste update: 22:06
41

NAC Breda kan zich opmaken voor een clash met FC Emmen in de halve finale van de play-offs om promotie en degradatie. De Brabanders rekenden zaterdag overtuigend af met MVV: 1-4.

Vanaf de strafschopstip wist NAC eerder deze week de zege te pakken in de eerste ontmoeting, maar de spanning stond er desondanks nog op in het zuiden van Limburg. De ploeg van Peter Hyballa werd in het zadel geholpen door MVV-keeper Matthys, die veel te vroeg uitkwam. Elías Már Ómarsson had daardoor alle tijd om de bal over hem in het lege doel te plaatsen: 0-1. 

Na een klein halfuur viel ook de 0-2 en wéér stond geklungel van de thuisploeg aan de basis van de treffer. Ómarsson kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied pardoes in de voeten geschoven. Hij bediende Sabir Agougil, die fraai raak schoot. Het bezorgde NAC een geruststellende marge, maar de Brabanders lieten niets aan het toeval over. Na een knappe steekpass van Javier Vet ronnde Ezechiel Banzuzi oog-in-oog met Matthys uitstekend af.

Meteen na de 0-3 ging het echter mis in De Geusselt. Vanuit het vak met NAC-fans werd vreugdebier op het veld gegooid, waardoor het duel tijdelijk werd stilgelegd. Na de 'afkoelingsperiode' werden de laatste minuten voor rust uitgespeeld. In de tweede helft speelde MVV eigenlijk al een verloren wedstrijd, al kopte Sven Blummel nog wel op de lat. In de 68e minuut redde Dailon Livramento uiteindelijk de Maastrichtse eer.

NAC liet zich niet van de wijs brengen. Zelfs niet toen Roy Kortsmit rood kreeg voor het neerhalen van Ruben van Bommel en Hyballa al zijn wisselmomenten al had gebruikt. Jort van der Sande nam tussen de palen plaats en hij zag dat Jesaja Herrmann er zelfs nog 1-4 van maakte.

NAC is nog twee duels verwijderd van promotie naar de Eredivisie. Met FC Emmen wacht nu wel een pittige opgave. Bovendien dreigt Kortsmit volgende week te ontbreken in de halve finale.