Dost eerlijk over mogelijke terugkeer naar oude liefde: 'De contacten zijn er'

Dost eerlijk over mogelijke terugkeer naar oude liefde: 'De contacten zijn er'

31-05-2023 14:54
39

Er bestaat een kans Bas Dost binnenkort terugkeert bij zijn oude liefde FC Emmen. Eerst wacht voor de FC Utrecht-spits, die kritisch is op zijn prestaties van dit seizoen, nog de play-offs om Europees voetbal. 

"Dit seizoen is niet geworden wat ik er vooraf van had verwacht, ook al zijn mijn statistieken nog best behoorlijk", aldus de 34-jarige Dost in gesprek met het Algemeen Dagblad. De achttienvoudig Oranje-international was dit seizoen goed voor negen competitiedoelpunten in 22 wedstrijden. 

"Deels is dat toe te schrijven aan mijn blessures", vervolgt Dost. "Maar dat neemt niet weg dat ik ervan baal. Iemand met mijn kwaliteiten kan en moet meer laten zien." Wellicht dat hij zijn kunsten volgend seizoen vertoont in een Emmen-shirt. "Het gevoel bij FC Emmen is er nog altijd, de contacten zijn er ook", erkent de spits. "Maar het is niet zo dat ik nu al een contract heb getekend daar. Integendeel. Pas na dit seizoen hak ik een knoop door over mijn toekomst. En die toekomst kan zeker ook nog bij FC Utrecht liggen, waar ik het goed naar mijn zin heb."

Woensdagavond zit Dost in ieder geval als supporter van Emmen voor de buis, als de ploeg van vertrekkend trainer Dick Lukkien tegen NAC Breda aan de missie begint om zich te verzekeren van lijfsbehoud. "Ik hoop dat FC Emmen in de Eredivisie blijft, daar ben ik eerlijk in."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!