Ajax-target Gaaei bevestigt interesse: 'Ik moest in mijn arm knijpen'

Ajax-target Gaaei bevestigt interesse: 'Ik moest in mijn arm knijpen'

19-06-2023 22:15 Laatste update: 22:19
59

Anton Gaaei heeft bevestigd dat Ajax interesse in hem heeft getoond. De rechtsback van Viborg FF erkent zelf ook wel oren te hebben naar een overstap naar Amsterdam. 

De twintigjarige Gaaei gaat in gesprek met het Deense medium Bold in op de interesse van Ajax, iets wat zondag door De Telegraaf werd gemeld. "Ik heb hierover gesproken met mijn agent, en er is interesse van Ajax, maar ik weet verder niet veel. Ik weet dus niet of er iets concreets is, dat laat ik mijn agent regelen. Het zou een gekke stap zijn, dus ik denk niet dat ik nee zou zeggen als het zou gebeuren. Ik denk dat iedereen in mijn schoenen het op zijn minst zou overwegen als er een club als Ajax komt."

Toen hij de interesse van de Amsterdammers vernam, fronste hij wel even met zijn wenkbrauwen. "Ik moest in mijn arm knijpen om te controleren of het echt was", vervolgt Gaaei. "Maar ik heb goede statistieken en ik ben gewoon blij dat een grote club als Ajax geïnteresseerd in me is. Het is gek, want het is een enorme club. Het is een waanzinnig compliment en iets waar ik heel trots op ben."

De rechtervleugelverdediger is benieuwd welk plaatje Ajax hem voor gaat schotelen, mocht de club doorpakken. "Het zou een geweldige stap zijn als er een sportief plan is. Ik ben vooral geïnteresseerd in speeltijd, maar ik sluit het niet uit als dat zo is. Het is tenslotte Ajax. Ik heb hoge ambities voor mezelf en geloof dat ik er goed genoeg voor ben. Maar daar kom je pas achter als je erin zit. Ik vertrouw mezelf en mijn eigen kunnen genoeg dat ik mezelf in Ajax kan zien", besluit Gaaei, die bij Viborg nog een contract heeft tot medio 2026.