Verbolgen Courtois over beschuldigingen: 'Stelt me diep teleur, heb niets geëist'

Verbolgen Courtois over beschuldigingen: 'Stelt me diep teleur, heb niets geëist'

19-06-2023 23:23
37

Thibaut Courtois heeft maandagavond gereageerd op alle ophef na zijn beslissing om te vertrekken bij de Belgische nationale ploeg. De doelman is zeer verbolgen en richt zich in een persoonlijk statement tot bondscoach Domenico Tedesco. 

'Ik was vanmiddag verrast toen ik de persconferentie van de coach hoorde', begint Courtois zijn bericht op Instagram. 'Hij gaf daar een partijdige, subjectieve lezing van een privégesprek dat we hadden na de wedstrijd tegen Oostenrijk. Het moge duidelijk zijn dat het niet de eerste of laatste keer is dat ik met een coach praat over kleedkamerzaken, maar het is wel de eerste keer dat iemand besluit om het openbaar te maken. Dat stelt me diep teleur, maar ik wil duidelijk maken dat zijn oordeel niet met de werkelijkheid overeenkomt.'

Courtois legt uit wat er wél is besproken in het gesprek met Tedesco. 'In dat gesprek vroeg ik hem om beslissingen uit te leggen die ons in het verleden schade hebben berokkend en die voortaan te voorkomen. Aanvoerder zijn van de nationale ploeg is geen opwelling of willekeurige keuze, dat moet zijn beslissing zijn en dat probeerde ik op hem over te brengen. Dat is helaas niet gelukt.'

De doelman van Real Madrid, die op onbegrip kon rekenen van Jan Vertonghen, vervolgt: 'Ik wil duidelijk hebben dat ik in geen geval iets geëist heb en dat ik met mijn ploeggenoot Romelu Lukaku heb gesproken om duidelijkheid te scheppen over deze situatie. Ook wil ik duidelijk maken dat ik, in tegenstelling tot wat beweerd wordt, niet met andere ploeggenoten heb gesproken over zulke situaties', aldus Courtois. 

Blessure
Courtois sluit zijn statement af door te zeggen dat hij zondag een check van zijn rechterknie heeft gehad, en dat zijn besluit om het kamp van België te verlaten in samenspraak met zowel de medische staf van België als met Real Madrid is genomen.