'Ajax-flop mag hopen op fraaie move: Roma en Mourinho willen handelen met Leeds'

'Ajax-flop mag hopen op fraaie move: Roma en Mourinho willen handelen met Leeds'

24-06-2023 16:18
34

Rasmus Kristensen mag hopen op een transfer naar AS Roma. De rechtsback, die tussen 2018 en 2019 niet wist te slagen bij Ajax, is het volgende transfertarget van José Mourinho en consorten. Dat meldt Gianluca Di Marzio.

Ajax haalde Kristensen in 2018 voor vijf miljoen euro op bij Midtjylland. In Amsterdam werd de Deen niet succesvol, maar via Red Bull Salzburg verdiende hij vorig jaar een mooie transfer naar Leeds United. Na een sterk seizoen hoopt Roma Kristensen nu op te pikken bij de Premier League-degradant, zo klinkt het.

Door de degradatie lijkt Kristensen haalbaar voor de Italianen. Vorig jaar was AS Roma namelijk al in de markt, maar vond het de vraagprijs van Salzburg te hoog. Het is niet duidelijk wat de 25-jarige back nu moet gaan kosten. Bij Leeds United heeft hij nog een contract tot medio 2027.

Vier jaar geleden wist toenmalig Ajax-directeur Marc Overmars Kristensen voor vijf miljoen euro te verkopen, wat maar een half miljoen minder was dan het aankoopbedrag. Bij Leeds speelde de rechtervleugelverdediger ook enkele wedstrijden als centrale verdediger en middenvelder.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!