Ten Cate over zijn toekomst als trainer: 'Dat is het laatste wat ik nog wil doen'

Ten Cate over zijn toekomst als trainer: 'Dat is het laatste wat ik nog wil doen'

27-06-2023 14:53
11

Henk ten Cate heeft duidelijkheid geschept over zijn toekomst als trainer. De oefenmeester is recent aangesteld als assistent van Aron Winter bij het nationale elftal van Suriname

"Het is mooi geweest voor mij", aldus Ten Cate in gesprek met ESPN. "Ik mag Aron Winter nog assisteren bij het Surinaamse nationale team. Dat doe ik heel erg graag, maar dat is het laatste wat ik nog wil doen in de voetballerij. Ik wil niet meer trainen, maar het lijkt me heel leuk om een volwaardig Surinaams elftal te vormen dat zich kan kwalificeren voor het WK 2026."

Suriname is er nog nooit in geslaagd om een WK te spelen. Ten Cate denkt dat het er deze keer wél in zit. "Die kans is echt aanwezig. Er zijn steeds meer jongens die voor het Surinaamse elftal willen spelen. De kwaliteit neemt toe. Dat is alleen maar fijn. Wat zou het mooi zijn om in 2026 in een pot te zitten met Nederland waaruit geloot wordt. Dat is mijn laatste voetbaldroom. Meestal zijn die bedrog, maar laat deze maar een keer uitkomen."

Suriname doet mee aan de kwalificatiewedstrijden van Noord- en Midden-Amerika, ook al ligt het land in Zuid-Amerika. Gastlanden Verenigde Staten, Mexico en Canada zijn automatisch geplaatst voor het WK, voor de overige landen zijn er nog drie rechtstreekse tickets te verdienen. Ook liggen er nog twee tickets in het verschiet voor de play-offs tegen landen uit andere continenten.