Vervangers voor AZ-duo genoemd: 'Als je dan meteen een package deal wil...'

Vervangers voor AZ-duo genoemd: 'Als je dan meteen een package deal wil...'

02-07-2023 22:23
24

Sam Beukema is dicht bij een transfer naar Bologna, terwijl Tijani Reijnders kans maakt op een droomtransfer naar het grote AC Milan. AZ is inmiddels druk bezig met  eventuele opvolgers en in #DoneDeal van VoetbalPrimeur vallen de namen van enkele kandidaten. Nadat eerder de naam van Thomas Beelen al even viel, wordt in #DoneDeal gemeld dat AZ ook interesse heeft in Xavier Mbuyamba.

Beukema zou in de belangstelling staan van Bologna, terwijl Reijnders in verband wordt gebracht met een transfer naar het grote AC Milan. Xavier Mbuyamba van FC Volendam wordt naast Thomas Beelen van PEC Zwolle genoemd als vervanger van Beukema. "Mbuyamba lijkt mij de gedroomde opvolger van hem", klinkt het in de podcast. "Dat moet AZ echt doen. Ik weet dat ze hem goed in de gaten houden. Hij staat hoog op het Alkmaarse verlanglijstje en speelt al in Noord-Holland, dus ver is het ook niet voor hem."

"Als je dan meteen een package deal wil... Ik weet dat hij liever naar het buitenland wil, maar Carel Eiting zou bij AZ ook prima tot zijn recht kunnen komen als vervanger van Reijnders. Wij brachten laatst zelf het nieuws dat Eiting wisselde van zaakwaarnemer en mikt op een stap naar het buitenland, maar AZ maakt een goede kans."

Joshua Kitolano zou eveneens een serieuze optie zijn als vervanger voor Reijnders. Ook Ajax en PSV azen op de balveroveraar van Sparta Rotterdam. "Kitolano zou ook geen verkeerde keuze zijn van AZ. Hij heeft zich het afgelopen seizoen echt laten zien. De gehele Nederlandse top heeft zijn naam opgeschreven en het zal erg lastig gaan worden voor Sparta om hem te behouden." Vanuit het buitenland is er ook veel belangstelling voor de middenvelder. Onder meer RB Leipzig, Atalanta Bergamo en RC Lens zouden volgens verschillende media geïnteresseerd zijn. De 21-jarige Noor was het afgelopen seizoen goed voor vier goals en twee assists in 34 duels.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!