Officieel: Gutiérrez vertrekt definitief bij PSV en keert terug naar Mexico

Officieel: Gutiérrez vertrekt definitief bij PSV en keert terug naar Mexico

02-07-2023 22:35 Laatste update: 22:35
148

Érick Gutiérrez vertrekt definitief bij PSV. Dat meldt zowel het Eindhovens Dagblad als Voetbal International. De middenvelder keert terug naar zijn geboorteland Mexico, waar hij een contract tekent bij Chivas. 

PSV ontvangt naar verluidt 5,5 miljoen euro voor Gutiérrez. De 28-jarige middenvelder maakte zijn vertrekwens uit Eindhoven een tijdje terug bekend, waarna hij al gauw in de belangstelling kwam te staan van een aantal clubs. Nu hij voor Chivas heeft gekozen komt er voor hem een einde aan periode van vijf jaar bij PSV. 

Guti verlengde vorig seizoen nog zijn contract bij PSV. Destijds werd er afgesproken dat hij bij een toekomstige transfer in ieder geval vijf miljoen euro moest opleveren. Naar alle waarschijnlijkheid valt dat bedrag iets hoger uit. 

De controleur, die zich vaak terugknokte in de basiself van de Eindhovense club, kwam in 2018 over van Pachuca. In totaal speelde hij 141 wedstrijden voor PSV. Vorig jaar beleefde hij een groot persoonlijk succes door te scoren in de gewonnen bekerfinale tegen Ajax. 

Update: Chivas heeft Guti inmiddels officieel gepresenteerd op de clubsite en de officiële kanalen.