Ex-PSV'er Gutiérrez reageert op transfer: Ik had ook opties in Europa

Ex-PSV'er Gutiérrez reageert op transfer: "Ik had ook opties in Europa"

03-07-2023 09:32
55

Érick Gutiérrez heeft meerdere aanbiedingen uit Europa afgewezen om terug te keren naar Mexico. De 28-jarige middenvelder verruilde PSV zondag voor Chivas Guadalajara, dat naar verluidt 5,5 miljoen euro betaalt.

"Ik ben erg blij om deel uit te mogen maken van deze club. Degenen die dicht bij me staan, weten wat dit voor mij betekent", zegt Gutiérrez tegen Chivas TV. "Vanaf het eerste moment dat Chivas me benaderde stonden ze voor mij op de eerste plaats. Ik had ook opties in Europa en andere mogelijkheden in Mexico, maar Chivas zat altijd al in mijn hoofd. Ik ben erg blij om hier te zijn. Ik kijk ernaar uit om op het veld te staan, te vechten voor deze club en prijzen te winnen."

Gutiérrez speelde sinds 2018 bij PSV, dat hem destijds overnam van Pachuca. Nu keert hij dus terug naar zijn geboorteland. "Ik heb altijd al voor Chivas willen spelen. Trouwens, alle spelers zijn hier Mexicaans. Dat is heel bijzonder, net als de steun van de supporters aan het team. Zij gaven mij echt het gevoel dat ik gewild ben. Ik zal honderd procent geven op het veld, daaraan hoeven ze nooit te twijfelen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!