PSV wachtte bewust, maar maakt nu ook melding van Gutiérrez-transfer

PSV wachtte bewust, maar maakt nu ook melding van Gutiérrez-transfer

04-07-2023 18:32 Laatste update: 20:46
55

De transfer van Érick Gutiérrez naar Chivas is nu echt helemaal beklonken. PSV heeft namelijk ook melding gemaakt van de overgang. Daar wachtten de Eindhovenaren aanvankelijk nog mee, omdat nog niet al het papierwerk afgerond was.

Chivas kondigde de komst van Gutiérrez al aan, terwijl de Mexicaan ook werd gepresenteerd bij zijn nieuwe club. Toch was de transfer nog niet helemaal afgerond, zo werd in de afgelopen dagen al duidelijk. Het papierwerk moest nog worden afgerond en tot dat was gebeurd, hield PSV zijn kaken bewust op elkaar.

Nu is alles wel in kannen en kruiken, waardoor de Eindhovenaren de transfer ook wereldkundig maken. Naar verluidt ontvangt PSV zo'n 5,5 miljoen euro voor de 28-jarige middenvelder. Daarmee gaat de vertrekwens van Gutiérrez in vervulling: omdat hij vorig seizoen vaker op de bank zat dan hem lief was, wilde de controleur vertrekken uit Eindhoven.

In totaal speelde Guti vijf jaar voor PSV, dat hem in de zomer van 2018 voor zo'n zes miljoen euro overnam. Op bezoek bij ADO Den Haag beleefde de international een geweldig debuut, met een goal en assist in zijn invalbeurt. In totaal speelde Gutiérrez 141 wedstrijden voor PSV, alleen was hij lang niet altijd een onbetwiste basisspeler.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!