Roord maakt toptransfer naar Engeland: 'Hou van de manier waarop ze spelen'

Roord maakt toptransfer naar Engeland: 'Hou van de manier waarop ze spelen'

06-07-2023 13:32
31

Jill Roord gaat na het WK in Australië en Nieuw-Zeeland aan de slag bij Manchester City. De Oranje Leeuwin komt over van VfL Wolfsburg en tekent in Engeland een contract voor drie jaar. 

Zodoende keert Roord na twee jaar terug in de Women's Super League. Tussen 2019 en 2021 speelde ze al voor Arsenal, alvorens ze naar Wolfsburg vertrok. Bij City, de nummer vier van het afgelopen seizoen, krijgt ze rugnummer 20. "Ik heb dit altijd een fantastische club gevonden met veel kwaliteit", aldus Roord, opgetekend door het Algemeen Dagblad

"Ik hou echt van de manier waarop ze spelen en ik heb het gevoel dat het perfect bij me past. Er zit veel kwaliteit in het team en het is een jonge ploeg met veel potentie", vervolgt de 26-jarige middenvelder, die begin juni met Wolfsburg nog de Champions League-finale speelde tegen FC Barcelona. 

Voordat Roord haar wedstrijden in Engeland gaat spelen, wacht eerst nog het WK. De ploeg van bondscoach Andries Jonker werkt op 23 juli de eerste groepswedstrijd af tegen Portugal. De andere landen in Groep E zijn de Verenigde Staten en Vietnam. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!