RKC presenteert zesde zomeraanwinst: 'Onze aanval krijgt verder vorm'

RKC presenteert zesde zomeraanwinst: 'Onze aanval krijgt verder vorm'

06-07-2023 19:18
14

RKC Waalwijk heeft wederom een nieuwe aanvaller gepresenteerd. De 22-jarige Ilias Takidine komt over van RSC Anderlecht en tekent voor twee seizoenen in Waalwijk.

In het contract is een optie voor nog een extra jaar toevoegd. Takidine is de zesde zomeraanwinst en de derde aanvaller voor RKC. Hij sluit per direct aan bij de selectie. Eerder maakten rechtsbuiten Denilho Cleonise (FC Twente) en spits Richonell Margaret (TOP Oss) al de overstap naar Waalwijk. Takidine kan uit de voeten als links- én rechtsbuiten. 

"Met Ilias trekken we een creatieve buitenspeler aan die op beide flanken inzetbaar is. Met zijn komst krijgt onze aanval verder vorm in aanloop naar de start van het seizoen", aldus algemeen directeur Frank van Mosselveld op de clubwebsite van RKC.

Sinds zijn achtste jaar speelde Takidine bij KRC Genk. In 2017 tekende hij zijn eerste profcontract. Drie jaar later maakte de buitenspeler de overstap naar Anderlecht, om zich bij het beloftenteam aan te sluiten. In 2022 debuteerde hij in het eerste elftal. Takidine kwam het afgelopen seizoen twintig keer in actie.