Update: 'Milan en Chelsea akkoord, Pulisic maakt transfer naar San Siro'

Update: 'Milan en Chelsea akkoord, Pulisic maakt transfer naar San Siro'

06-07-2023 23:28 Laatste update: 08-07-2023 11:32
16

AC Milan is druk bezig met de komst van Tijjani Reijnders, maar ondertussen is de club ook dichtbij een andere aanwinst. Het tweede bod op Christian Pulisic is goed genoeg bevonden door Chelsea. De Milanezen hopen de Amerikaan voor de eerste trainingen al binnen te hebben.

Volgens Gianluca di Marzio bedraagt het laatste bod van AC Milan op Pulisic twintig miljoen euro plus bonussen. De Amerikaan heeft nog een contract tot 2024 bij Chelsea en de Londenaren achten dit bedrag voldoende als afkoopsom. Pulisic wist net als veel spelers geen basisplek af te dwingen bij Chelsea, waardoor ook hij op de ellenlange transferlijst kwam te staan. AC Milan haalde eerder al Ruben Loftus-Cheek op bij Chelsea.

Mocht Pulisic ook daadwerkelijk komen, dan is hij na Loftus-Cheek, Olivier Giroud en Fikayo Tomori de derde speler die van Chelsea naar AC Milan trekt. De ploeg van trainer Stefano Pioli werd vorig jaar vierde, waardoor de Italianen weer deel mogen nemen aan de Champions League. 

Wat betreft de deal rond Reijnders schiet het ook op voor AC Milan. Volgens Di Marzio komen de clubs steeds dichter tot elkaar en lijkt het erop dat een deal daadwerkelijk gaat plaatsvinden. 

Update: Christian Pulisic gaat Chelsea verruilen voor AC Milan, verzekert het toonaangevende The Athletic. De clubs hebben een akkoord bereikt over een transfersom van in totaal 22 miljoen euro, plus een doorverkooppercentage. Zodra de laatste formaliteiten zijn afgerond zal de Amerikaanse international tekenen in San Siro.